20 Kasım 2013 Çarşamba

Makyaj Fırçalarım Part - 1

Merhaba

Birkaç ay önce bir takipçim makyaj fırçalarını yazar mısın demişti. Ancak fırsat bulabildim. Çok özür diliyorum kendisinden.
Part-1 yazmasının sebebi 2. partın yolda olması ehehe. Birkaç fırça daha sipariş ettim. Yakında onları da blogda görme ihtimaliniz yüksek ;)

                                                                 Yüz fırçalarım:




Inglot 1SS: Pudra fırçası. Gayet başarılı buluyorum. Yumuşak, hiç kıl dökmedi şimdiye kadar. 5 ürün üzeri %60 indirimle epey uygun fiyata gelmişti. Fakat Inglot yaklaşık 10 ay önce satıştan kalktı ülkemizde. Yakında geleceği söyleniyor ama bilemiyorum. Umarım gelir.

Inglot 21T: Fondöten fırçası. Bunu o kadar başarılı bulmuyorum, fırça izi bırakıyor. O yüzden pek kullanmıyorum, hatta hiç kullanmıyorum diyebiliriz. Belki yüzdeki sorunlu bölgelere kapatıcı uygulanması için kullanılabilir. Sephora 45 numaralı fırçayı almıştım, bu yazının fotoğraflarını çekmeden önce, fondötenim için onu kullanıyorum, memnunum. 2. part'da onu da yazarım.

Flormar Duo fiber Fırça: Mac 187'ye benzetiliyor diye fondöten uygulaması için almıştım fakat bunu da fondöten uygulamasında o kadar başarılı bulmadım, fırça izi bıraktı. Bu yüzden bunu kontür yaparken kullanıyorum, daha memnunum.

MAC 129: Allık ve aydınlatıcı fırçası olarak kullanıyorum. Uygulama kusursuz fakat tek şikayetim aldığımdan bu yana 5-6 kıl dökmesi, yüzümde kıl bulmak hoşuma gitmiyor.

Essence Düz Allık Fırçası: Uygun fiyatlı, güzel fırçalar arayan kişilere Essence fırçaları öneriyorum, fiyat-performans olarak gayet iyiler. Bu düzü, yassıyı aldıktan sonra aydınlatıcı uygulaması için almıştım MAC 129'dan önce, ihtiyacım kalmadığı için arkadaşıma verdim.

Essence Kesik Uçlu Allık Fırçası: Kontür için çok uygun bir fırça, seviyorum.

Eklips Makyaj Süngeri: Beauty Blender benzeri bir sünger, çok övüldüğü için almıştım, verdiği etkiyi beğendim ama temizlenmesi çok zahmetli geliyor. Real Techniques'in Miracle Sponge'unu sipariş ettim, o gelince belki bir karşılaştırma yazısı yazarım :)

Göz Fırçalarım:




Inglot 6SS: Karıştırma fırçası. Kolum bacağım gibi, onsuz yapılan hiçbir makyajın anlamı yok. Karıştırma konusunda inanılmaz başarılı, aşığıyım.

MAC 217: Karıştırma ve kapatıcı fırçası. MAC Mua'sı bunu bana kapatıcı sürmem için vermişti, hep öyle kullandım. Karıştırmada birkaç kez kullanmışımdır. İki olayı da mükemmel yapıyor.

Ecotools Airbrush Concealer Fırçası: Kapatıcı ve karıştırma fırçaları, 2 tane aldım. Birini kapatıcı uygularken diğerini karıştırma yaparken kullanıyorum, gerçekten başarılılar.

Essence Fırçalar: İki tane düz bir tane de crease fırçası. Gerçekten başarılılar çok severek kullanıyorum.

Maybelline Fırça: Maybelline'den 2 veya 3 ürün alana fırça seti veriyorlardı 2010'da sanırım. O setten bir bu fırça kalmış. Alt kirpik diplerime far sürüyorum. Şuanda bulunması düşük bir ihtimal.

Yves Rocher Eyeliner Fırçası: Gayet başarılı ama biraz el yatkınlığı gerekiyor.

Avon Eyeliner Fırçası: Yeni başlayanlar için ideal, kullanımı kolay bir fırça

Maybelline Eyeliner Fırçası: Maybelline jel eyelinerın içinden çıkıyor, ortalama bir fırça.

Ne idüğü belirsiz temiz rimel fırçası: Dolapları temizlerken annemin kotunun cebinden çıktı. Kaşlarım için kullanıyorum :)

Sevgiler.

8 yorum:

  1. İlginç :)) Kendine has senden öte senden ziyade herhalde :)

    YanıtlaSil
  2. yves rocher in fırçasını merak ediyordum.. jel eyeliner sürmede nasıl acaba? çok kalın mı sürülüyor yoksa normal mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jel eyeliner sürmede başarılı, ama biraz pratik şart :) Normal sürülüyor, çok kalın değil, ama çok ince de değil :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. flormar fondöten fırçasını merak ediyordum ama yazınızı okuyunca tereddütte kaldım bende bloğuma beklerim http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com/2013/11/rimmel-london-apocalips-101-ve-500.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben fondöten uygulamada beğenmedim ama bronzer ve pigmentli allık konusunda başarılı :)

      Sil