6 Mart 2013 Çarşamba

Cilt Bakımı Rutinim ve İbretlik Yüzüm

Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, sonra hepsi ormana dönmeli yurdumda. Yuvadır kuşlara, örtüdür toprağa, can verir doğaya, ormanlar yurdumda. LELELELELELELELEEEEY.

Merhaba

Yine sosyal mesaj içerikli girişimi yaptıktan sonra konumuza geçiyorum.
Benim cildim inanılmaz beddir. Yok canıım olur mu öyle şey, ay kendini aşağılama falan demeyin. Demeyeceksiniz zaten çünkü yorum yazmıyorsunuz arkadaşlar. Her neyse. Eğer olur da demeye kalkarsanız demeyin. Aşağıdaki fotoğrafları görünce diyemeyeceksiniz eliniz ayağınız tutulacak böyle.

Arkadaşlar aşağıda gereksiz ama konuyla ilgili bir hikaye anlattım isterseniz okumadan geçin. Bir paragraf sonrası cildimin hikayesi orası sıkıcı değil ama valla.

Ben bu iğrenç cildime 1001 yolla hiçbir çare bulamadım. En sonunda 2 hafta önce keleş keleş okulu ektim. Aslında Pazartesi gitmedim okula hem üşendim hem de doktora gideyim dedim. Gittim hastaneye ay bugün randevu veremiyoruz dediler. Amaaan sizinle mi uğraşçam beee diye içimden çemkirip çıktım. Sonra ertesi sabah uyandım. Ama o gün bana bir türlü ayamadı. Ay nasıl üşendim okula gitmeye. O gün de gitmedim. Heh bari hastaneye gideyim dedim. Gittim bu sefer 50 dakika sonraya randevu verdiler. Neyse bekledim. Ay ağlayan çocuk mu yok dersiniz, kan tahlili bekleyen mi yok dersiniz o 50 dakika bana 50 sene gibi geldi. En sonunda girdim doktora.

Doktor "Hmm. Bu yaşta aslında görülen bir şey." dedi. BU YAŞTA GÖRÜLÜYOR DİYE MAYIN TARLASI GİBİ Mİ, İZEL'İN KOZYATAĞI ŞUBESİ GİBİ Mİ DOLAŞAYIM DOKTOR ABLA. Her neyse sonra dokundu böyle ıyyk. Ben yüzüme dokunamıyorum daha bu nasıl dokunuyo içimden dedim. Sonra "Dipleri çok dolu." dedi. Iyk midem bulandı.
Sonra alttakileri verdi.

Avene(kuyruklu e'yi nasıl yapıyoruz?) yüz yıkama jeli. Memnun muyum bilmiyorum. İyi temizliyor diyebiliriz ama şuanlık sivilcelerimde bi azalma yok. Zaten doktor ilk artacak sonra azalmaya başlayacak dedi. Bakalım. Ama sevdim. 200 mL. Ben bizim yandaki eczaneden 30 TL'ye aldım (haşırt, sephora ne güzel 20 tl civarı, neutrogena desen 14-17 tl arası) Neyse, sigorta karşılamadığına göre önüne gelen, kullanmak isteyen yağlı ciltliler kullanabilir. Kozmetik sonuçta. Yoksa sigorta karşılardı. 30 TL az mı. Hık. Öğrenciyim ben tüccar değilim!!!!


Bu tonik özel. (Ayh çoq öseLim) Her neyse, doktor reçeteye bir şeyler yazdı. Eczacı da aldı götürdü reçeteyi içeride bir şeyler hazırladı. Artık içine zehir mi kattı ne kattı bilmiyoruz. Şaka bi yana o doktor yazısından sadece içinde alkol olduğunu anlayabildim. Sürünce yüzünüzü yakıyor ama ben o yanma hissini seviyorum. Daha önceki toniklerimi de yakan türden seçerdim. Sağ olsun hem doktor hem eczacı önümdeki 13 yılın da tonik ihtiyacını karşılamayı amaçlamışlar. DOKTOR BU NE? Artık canım sıkkın olduğunda da içerim. Bunu sigorta karşıladı hıhıhıh.


Bioderma nemlendiric. Ay bu ürün benim ciğerimi yaktı kavurdu, eczanede kalp krizi geçiriyordum. Son nefesimi veriyordum. Ecel kapımı çaldı. Azrail gözüme gözüktü resmen. 30 mL'lik ürün 55 tl miydi neydi. Ay söyleyince yine bir garip oldum. BU DA KOZMETİK VE SİGORTA KARŞILAMIYOR. Yani yine yağlı, akneli ciltler falan alıp kullanabilir ama işe yaramazsa bana gelmeyin benim zaten ciğerim yanıyor. Eh nemlendirmesi fena değil. Belki de çok mükemmel bir nemlendirmesi vardır ama ben hemen bitmesin diye bölge başı toplu iğne ucu kadar sürüyorum. Bknz (sağ yanak bir uç, sol yanak bir uç, burna iki taraftan da biraz alıp, alna ve çeneye de bir uç)



Son olarak kendi irademle kullandığım, yine parası ciğerimi yakan, ama bir sonuç göremediğim ya da fark edemediğim ürün. Clinique Even Better Eyes. Benim göz altlarım mordur. Aslında eskiden yoktu hiç ama 7 ve 8. sınıfta ders konusunda yardırınca ve "uykusuz her gece" moduna girince morarmaya başladılar. Tabii SBS'yi atlatsam da yine aynı modda olduğum için devam gelen morluklar oluştu. Zaten ders çalışmaya başladıktan sonra da gözlerim bozuldu. Turp gibiydi benim gözlerim. Şimdi sol 2.75 (3 olmuştur heralde), sağ 2.50 (2.75 olmuştur kanımca). Her neyse. Ama beğenenler var. 10 mL, 100 TL. Ohh Clinique'ciim paraları da kırıy10 hanyy ;) Ben kullanmaya devam ederim heralde belki bir sonuç alırım umuduyla. (Yazar burada diyor ki para bende bol işe yarasa da yaramasa da alırım. Yazarın iç sesi de diyor ki: Yok yeaa, kekleme milleti sen baya öğrencisin)


Arkadaşlar şimdi söz konusu yüzü göstermeye geldik. Gerçekten ben dayanamam diyenler bakmasın çünkü kötü durumda. Mide bulandırıcı yani. Neden böyle oldu bilmiyorum. Arkadaşlar ben büyük ihtimal uykumda kutsal 4 kitaptan birini falan yırttım. Ya da ailemden birinin çok büyük günahı var. Aile geçmişini araştıracağım belki Kabe yoluna mayın döşeyen vardır. Bu ne ya. Bu ne leşlik. Ay öğk yani.
Neyse eğer kaldıramayacaksanız bakmayın sonra vay Irmak'ın blogu ne iğrenç, ay oyk çok midem bulandı demeyin.
Buyrun:

                                                                 Sağ yanak.




Sol yanak ( o ucu fırtlamış sivilce dışında daha iyi sanki diğerinden, aman kötü işte ne avutuyorum kendimi. O ucu fırtlamışı da dayanamadım sıktım en sonunda)


Bol geyikli bir yazı oldu. Eğer okuduysanız önerilerinizi bekliyorum, okumadıysanız da canınız sağ olsun ve son görüntüler için üzgünüm.


12 yorum:

  1. bu doktor bır harıka dostum!

    YanıtlaSil
  2. yessss man !!
    canın cehenneme :D
    gibi olmuş dostum felan :D

    YanıtlaSil
  3. Şaka mı bu ya.. Nasıl bu hale geldi bu yüz.. Gerçekten üzüldüm yani..

    YanıtlaSil
  4. Adsız 1: Çek git buradan kro. Deşifre ederim seni herkese.
    Adsız 2: Felan deyişinden tanıdım galiba seni. Çık git sen de.
    Adsız 3: Bu yüzün nasıl bu hale geldiği hakkında bir fikrim yok fakat ben de üzgünüm ve seni de tanımıyorum?

    YanıtlaSil
  5. sorunlu cilt ile senelerce uğraşmış biri olarak (hala daha uğraşıyorum) diyebilirim ki neutrogena ve türevlerinden uzak durun. uygun fiyatlılar evet ama ne yazık ki çare değiller.
    akneli cildin dostu: bioderma( sizdeki kremden ben de kullandım), avene,la roche posay...
    pahalılar ama cilt için değer, değmeli diye düşünüyorum.
    benim cildim de bundan 2 sene önce sizinki gibiydi, doktor ilaçlarıyla oldukça düzelttim.
    hatta tüm ilaçları denedim desem abartmış olmam.
    moralinizi bozmayın, peşini de bırakmayın.
    ürünleri bi kaç hafta kullanıp bir kenara atmayın. eminim ki faydasını göreceksiniz.
    bir de sıkmayın tabi :) lokal uygulanan ürünler var,sivilce üzerine sürüyorsunuz. 1-2 günde kurutuyor.
    tabi yine bahsettiğim markalardan, market ürünlerinden değil.

    sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Uzun, bilgilendirici yorum için teşekkür ederim. Evet maalesef pahalı da olsa şu gudubetlerden kurtulmak için kullanmak gerekiyor.
      Ben aslında çok sıkma taraftarı değilim ama aile üyelerinin tacizlerine uğruyorum :) "Iyy onunla nasıl dolaşıyorsun" gibi. Ya da teyzem onlarla dolaşılmaz deyip zorla sıkıyor. Ben de bıktım :)
      Lokal uygulananlardan ucuz ama etkililer de var ben mesela Clean&Clear'ınkini kullanıyorum ve çok da beğeniyorum.
      Şimdi doktor yeni bir ilaç daha verdi. 2 günde bir siyah noktalar üzerine, inşallah onlar da geçecek :)

      Sevgiler :)

      Sil
  6. Merhaba
    Yaklaşık yarım saattir blogunu inceliyorum. Sıra bu posta gelince hiç şaşırmadım doğrusu bunu bekliyordum.
    Yaş 17den fazla değil tahminimce ve kaç çekmece kozmetik ürünün var. Bu yaşta bu kadar çok makyaj yaparsan yaşın itibariyle akneye meyilli olan cildin çıldırır bu hale gelir. Strestir ergenliktir makyajdır derken mutlak son bu olur.
    Benden sana nacizane bir abla tavsiyesi. Daha az makyaj yap ve doktorunun tavsiye ettiği ürünleri düzenli kullan.
    Bir de anlayamadığım, bir pudraya 70-80tl vermek dokunmuyor ama cilt sağlığın için verdiğin bu rakamlar dokunuyor çözemedim valla :))
    Bu yorumuma sanane de diyebilirsin teşekkürde edebilirsin sana kalmış ama sadece söylemek istedim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
      Benim cildim yıllardır böyledir, makyaja başlamadan önce de böyleydi. Makyajla alakası yok, endişelenmeyin :)
      Bir pudrayı siz ne kadar kullanıyorsunuz? Ben 2 yıl kullanıyorum en az. 80:(365x2). Ama bu nemlendirici bana maksimum 1.5 ay gidiyor. 55:(30+15). Oranladığımızda bu rakam bana dokunuyor, kusura bakmazsınız artık.Çözemediğiniz şey sadece bana dokunan para değil, benim esprili anlatımım da ayrıca :) Anlatabildim mi?
      Birkaç çekmece kozmetik ürünüm var, evet. Hepsini bir anda yüzüme yığmıyorum. 1 pudram olsa da yüzüme onu süreceğim, 5 pudram olsa da içlerinden birini süreceğim.
      Sevgiler.

      Sil
  7. Avene nin setini kullanmıştım bende çok memnun kaldım hepsini birlikte kullandığınızda çok çabuk etki ediyor.bir de düzenli kullanmak çok önemli bu ürün için ama tabi insan bazen aksatıyor :) tabi sonucunu çabuk alınca insan mutlu oluyor :))) gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş:)
    Benim bloğuma da beklerim http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Kozyatağı Acıbadem Hastanesi, doktorun adını hatırlamıyorum maalesef.

      Sil
  9. Merhaba blogunu yenu keşfettim yararlı ve bilgilendirici bir blog gerçekten.Sen bu yazıyı 3 yıl önce yazmışsın umarım cildin düzelmişir.Fotoğraflara baktım da sende siyah nokta sorunu yaşamışsın gibi sanki.Siyah noktalardan kurtulabildin mi?? Eğer düzeldiyse cildin bu ürünler sayesinde mi düzeldi yoksa farklı bir şeyler mi kullandın?Bu arada youtube kanalın da varmış.Videolarını da severek izliyorum :))

    YanıtlaSil