29 Eylül 2013 Pazar

Back to School Makyajı ve Birkaç Karışık Öneri (Lise versiyon)

Merhaba

Yarın okul var... YARIN OKUL VAR. ALLAHIM DAYANAMIYORUM.

Günlük iç dökmemi yaptıktan sonra, bugünkü konumuz başlıktan anlaşılacağı üzere "Okula Geri Dönüş Makyajı". Pek çok blogger bunun üniversite versiyonunu yaptı.. Ben de lise versiyonunu yapayım dedim. Öğrenci bütçesine uygun fiyatlı ürünler seçmeye çalıştım kendi ürünlerimin arasından.
Ben de bir liseliyim, malumunuz. Ama birazdan yazacaklarımı yapıyor muyum diye sorarsanız, hayır. Sabah 5.30'da kalkıp köpeğimi gezdirip okula gidiyorum, ne makyajı? 5 dakika daha fazla uyuyabilmek için okul kıyafetlerimle uyumayı düşünüyorum. Tek yaptığım şey tipsiz kaşlarımı doldurup, sabitlemek ve kirpik kıvırmak. Kapatıcı falan bile hak getire..


Daha liseliyiz, ciltler taze. Fondötene gerek yok, hele okulda hiç gerek yok. Dalga konusu olursunuz. Vakti zamanında ben 7. sınıftayken bir kız, annesinin 5 ton koyu fondötenini sürüp gözlerini Karayip Korsanı gibi boyayıp geliyordu, Sosyal Bilgiler hocamız da "Kızım bu ne badana yapıp gelmişsin?" demişti. Kızla önümüzdeki 1.5 yıl boyunca dalga geçtik, sonra okul battı... Her neyse.
Dediğim gibi fondötene gerek yok, ama eğer cildiniz çok sorunlu ise ve illa bir şey kullanacağım diyorsanız daha hafif olan BB krem veya renkli nemlendirici tercih edebilirsiniz. Benim önerilerim bunlar:

1. Garnier BB Krem.
2. Maybelline BB Krem.
3. TheBalm Balm Shelter Renkli Nemlendirici


Yüzünüze kullandığınız ürününüzün ilerleyen saatlerde parlama yapmasını engellemek için bir pudraya ihtiyacımız var. Hele daha ergenlik dönemindeyiz. O cilt nasıl parlar, nasıl bağırır ben buradayım diye. Işık saçar çevresine. 

1. Rimmel Stay Matte Pudra
2. Alix Avien Terracota Pudra
3. TheBalm Sexy Mama Transparan Pudra
4. Maybelline Fit Me Pudra



Ya da tüm bu adımları bir anda bitirmek istiyorsanız bir pudra fondöten tercih edebilirsiniz. Uygun fiyatlı alternatif bulamadım :( Benim favorim kesinlikle bu.

MAC Studio Fix Pudra



Göz altı morluğu özellikle yeni nesilde çok görülüyor, bilirim. Bende de var. Çünkü hocalar hiç durmuyor. Bıdıbıdıbıdı ödev ödev ödev. Daha çok çalışman lazım. ÜNİVERSİTE SINAVINA BEN GİRMEYECEĞİM BANA GÖRE HAVA HOŞ ÇOCUKLAR...

1. Maybelline Dream Lumi Touch Kapatıcı
2. Maybelline Affinitone Kapatıcı
3. Essence Coverstick Kapatıcı
4. Maybelline Fit Me Kapatıcı



Kaşlarınızı seyrek ise uygun bir renkle doldurun, gürseler gerek yok. EĞER TEK KAŞSANIZ DA ALDIRIN ARTIK LİSEDESİNİZ. Ben Naked Basics paletten Naked 2 rengini kullanıyorum. Farı sabitleyin. Benimki Essence Şeffaf Kaş Jeli. Ve kirpiklerinizi kıvırın, favori kirpik kıvırıcım H&M. Rimele gerek yok.

Dudaklarınız pigmentsiz ise renkli lip balmlarla nemlendirin. Eğer pigmentli ise renksizlerle de nemlendirebilirsiniz. Rujla falan gitmeyin okula.

1. Watson's Magic Lip Balm
2. Nivea Fruity Shine - Cherry
3 ve 4. Essence Oz the Great and Poweful Lip balmlar (koleksiyon ürünü)
5. Classics Lip Care - Cherry
6. Watson's Susam Sokağı Lip Balm


Makyaj olarak önerim bu kadardı. Bana bakın, eğer makyaj yaparken ananıza, babanıza, kel müdür yardımcınıza ya da menopoz kadın müdür yardımcınıza yakalanırsanız blogumun adresini falan vermeyin. Ben kendiminkilerle zor uğraşıyom.

    STİL ÖNERİLERİ

Ben şişkoyum o yüzden  çeşitli kıyafet önerim olmayacak. Zaten çoğu lise de serbest kıyafet uygulamasına da geçmedi. Ama genel olarak benim favorilerim:

1. Renkli Hırkalar
2. Kışın kendi tarzınızı yansıtan botlar, bahar aylarında yine rengarenk cıvıl cıvıl Converselar veya New Balancelar.
3. Sevimli, kurdelelı topuzlar veya şekilli örgüler.
4. Son olarak... Kesinlikle BERE. Hastasıyım. Her sabah mutlaka takıyorum.

Benden bu kadar :) Sevgiler...

12 yorum:

  1. Çok güzel yazmıssın ellerine saglık ... Faydalı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Üniversiteye gidiyorum ama yine senin dediklerini yapıyorum inan :) Çok güzel yazmışsın,kendimi gördüm yazında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Okul o kadar zevksiz ki hiç giyinip süslenesim gelmiyor ehehe.

      Sil
  3. şöyle bir baktım senin ürünlerine sonra döndüm kendi makyaj kutuma bakım ve utandım yahu :) yaşım 23 senin elindeki ürünlerden %30 u bile yok bende :))) güzel günlerde kullan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      İlgi ile alakalı biraz da, koleksiyon yapmayı seviyorum ben. Kullanıyorum da :)

      Sil
  4. okul makyajı yazılaını vevideolarını çok görüyorum. benim zamanımda lisede tek sıra müdürün ve nöbetçi hocaların önünden geçerdik. saçı salık olan kızları, küpelileri sakallıları gömleği dışardaolanları vb sıradan alıp bir ton vıdı vıdı yaparlardı. makyajı saymadım bile..şimdiki okulllar baya deişmiş sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim okulda yok, ama hala yapan okullar var.
      Ben kimseye gidip yüzünüzü boya kutusuna batırın demedim. Bu aslında makyaj bile değil, daha sağlıklı görünüme kavuşmak. Yüzümüze rengi tutmayan ekstra hiçbir şey uygulamıyoruz.

      Sil
  5. Bence olması gerekenleri yazmışsın. Çok beğendim yazını. Biz lisedeyken sadece renksiz lipbalm'lar vardı, hatta en pigmentlileri Nivea'nın vişneli veya çilekli lipbalmlarıydı valla çok da seçeneğimiz yoktu. Ben tabi feci paspal bir kız olduğumdan bunları bile kullanmazdım. Kaşlarım da epey gürdü :) eski günlerimi hatırladım ehehe.Yine de o zamanlardaki ifademiz öyle saf ve temiz ki...en süper makyaj bile o ifadeyi o duruluğu kazandıramıyor işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Anlattığınız gibi saf, temiz yüzlü çok arkadaşım var, hiçbir zaman onlardan olamadım :(

      Sil
    2. Canım benim, senin de ifaden çok temiz saf ve masum bundan eminim.Hiç bozma o güzelliğini ;) Kendine yakışanları bulmuşsun ve duru güzelliğini çerçevelemişsin bence ;) Hiç bozma derim.

      Sil