9 Ekim 2012 Salı

Urban Decay NAKED 2 - The Balm Nude'Tude palet karşılaştırması

Uzuun bir aradan sonra merhaba. Bundan birkaç post öncesinin "artık daha sık yazacağım" konulu olması komik :) Ama uzun bir sınav maratonu atlattım, bunalımlı bir yaz tatili geçirdim. Yaz tatili bittikten dört gün sonra beni büyüten, anneannelikten çok annellik yapmış anneannemi kaybettim. Ellerimde öldü. Çok detaya girmeyeceğim, ama kendime ne zaman gelirim bilmiyorum. Çok üzgünüm. Tarif edilemez bir acı..

Neyse. Uzun zamandan sonra ilk konumuz, Sephora'nın artık Türkiye'ye getirmiş olduğu Naked 2 palet ile kendisine alternatif gösterilen,  daha uygun fiyatlı (yarısından bile az) Nude Tude palet karşılaştırması.

Gayet şık kapağı karşılıyor bizi. Kalorifer peteklerine dikkat efenim. (fotoğraflar neden küçük bilmiyorum, büyütmek için üzerine tıklıyoruz)


Renklerimiz soldan sağa: Sassy,  Stubborn, Selfish, Sophisticated, Sexy, Serious, Snobby, Stand-offish, Sultry, Schitzo, Silly, Sleek.
Sassy, Stubborn, Sexy, Serious, Snobby, Sultry, Sleek ışıltılı. Silly simli. Diğer renkler ise mat.


Stand-offish harika bir göz kapağı rengi. Işıltıları fotoğrafta bile belli olmuş. Diğerlerinde tık yok. Peh.


İçinden fırça çıkıyor. Fırçalar gayet kullanışlı, sevdim.


Naked 2 paletimizin kapak tasarımı çok şık. Çok cool. Bunun içinden de fırça çıkıyor ama ultra zeki ben onu çekmeyi unutmuşum. Fırça iyi, pratik. Çok yumuş yumuş pofuduk fırçalar değiller (iki tarafları, biri tüm göz kapağı vs için, diğeri crease için). Fırçaları The Balm ile aynı kalitede buldum.


Renkleri de gerçekten çok güzel. BAYILDIM!
Renkler soldan sağa: Foxy, Half Baked, Bootycall, Chopper, Tease, Snakebite, Suspect, Pistol,  Verve, YDK, Busted, Blackout
Half Baked, Chopper, Snakebite, Suspect, Pistol, Verve, YDK ışıltılı diğerleri ise mat.


Renklerin swatchları şu şekilde. En başta ren rengi foxy rengimiz var gayet pigmentli ama belli olmamış ya da ben swatchlamayı becerememişim. Soldan üçüncü renkle aşk yaşıyorum <3 (YDK)


Naked 2'nun içinden ayrıca minnak bir gloss çıkıyor. Renginin böyle göründüğüne bakmayın. Dudak swatchında da göreceğiniz gibi gloss rengini vermiyor ama güzel bir parlaklık veriyor. Ve çok güzel bir nane kokusu var. Tadı da naneli sakız gibi. Bayıldım. Kalıcılığı çok yüksek değil ama iş görür.



Sonuç olarak:
Evet Naked Palet ile Nude Tude palet birbirlerine benziyorlar, swatchlarda gördüğünüz gibi benzer renkleri de var ama birbirlerinden çok farklı renkleri de var. Artı yönler olarak ikisinde de far sayısı aynı. Fiyat olarakta kesinlikle indirimsiz haliyle 60 tl olan Nude Tude daha avantajlı. Renkler olarak ikisi de çok güzel, Allahım ayrım yapamıyorum ikisi de çocuğum gibi. İkisinde de bayıldığım renkler var. Fakat fiyat/performans olarak ikisinden birini seçmek gerekirse Nude Tude diyorum. İmkanım var diyorsanız ikisini de alın diyorum. Maddi durumum iyi ama fazlalık istemiyorum tek palet olsun benim olsun diyorsanız Naked 2 diyorum. 

*Naked 2 paletler Sephoralarda 129 TL olarak satışa sunuldular.


4 yorum:

  1. ben nudetude paleti %50 indirimden almistim, bence kullanisli bir palet. naked daha hos gozukuyor gerci ama fazla nude makyaj sevmedigimden simdilik thebalmla yetinecegim :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle Nude Tude çok kullanışlı. İçinde hem günlük hem de gece makyajı yapılabilecek çeşitli renkler bulunuyor. Çok memnunum ondan da. Ben de hem merak ettiğimden hem de genelde nude makyaj yaptığımdan Naked'ı da aldım. İkisi de içinde birbirinden farklı çok güzel renkler bulunduruyor :)

    YanıtlaSil
  3. Oncelikle basin sag olsun, Allah rahmet eylesin.
    Nude tude'a sahibim ve begeniyorum. Naked2 de guzel gorunuyor. Naked2nin fircasi nude tude dan cok daha kaliteli gorundu benim gozume...
    Ellerine saglik guzel bir yazi olmus. :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim. Dostlar sağ olsun.
    Naked 2'nin fırçası kaliteli gözüküyor ama bence o kadar da başarılı bir fırça değil. Kılları çok yumuşak değil. Orta yumuşaklıkta. Ben sanırım Nude Tude'un fırçasını tercih ederdim :)

    YanıtlaSil